Fırın özel programla donatılmamışsa hamuru nasıl mayalandırabilirsiniz?
Sorun
- Cihazın mayalama programı yoksa fırında mayalı hamur nasıl kabartılır?
- Fırının kullanım kılavuzu, mayalı hamurun mayalanması için hangi ayarın/seçeneğin kullanılacağını açıklamıyor.
Çözüm
1. Maya'nın kabarması için ideal sıcaklık 30°C ile 40°C arasındadır.
Düşük sıcaklıklarda, mayalı hamurun hacminin artması daha uzun sürer.
2. Eğer cihaz bir test programı ile donatılmamışsa, aşağıdaki adımları takip edin:
- Fırını herhangi bir ısı ayarıyla 30-40°C'ye ayarlayın.
- Cihazı 5 dakika ısıtın ve ardından fırını kapatın.
- Mayalı hamuru içine koyduğunuz kabı fırın boşluğuna yerleştirin. Mayalı hamurun kabarması için neme ihtiyacı olduğundan, örneğin kabı nemli bir bezle örtün.
- Fırın kapağını kapat.
- Yaklaşık 20 ila 30 dakika sonra, hamur hacim kazanmış olmalı ve tarifte anlatıldığı şekilde işleme alınabilir.