Fırın özel programla donatılmamışsa hamuru nasıl mayalandırabilirsiniz?

Sorun

  • Cihazın mayalama programı yoksa fırında mayalı hamur nasıl kabartılır?
  • Fırının kullanım kılavuzu, mayalı hamurun mayalanması için hangi ayarın/seçeneğin kullanılacağını açıklamıyor.

Çözüm

1. Maya'nın kabarması için ideal sıcaklık 30°C ile 40°C arasındadır.

Düşük sıcaklıklarda, mayalı hamurun hacminin artması daha uzun sürer.

2. Eğer cihaz bir test programı ile donatılmamışsa, aşağıdaki adımları takip edin:

  • Fırını herhangi bir ısı ayarıyla 30-40°C'ye ayarlayın.
  • Cihazı 5 dakika ısıtın ve ardından fırını kapatın.
  • Mayalı hamuru içine koyduğunuz kabı fırın boşluğuna yerleştirin. Mayalı hamurun kabarması için neme ihtiyacı olduğundan, örneğin kabı nemli bir bezle örtün.
  • Fırın kapağını kapat.
  • Yaklaşık 20 ila 30 dakika sonra, hamur hacim kazanmış olmalı ve tarifte anlatıldığı şekilde işleme alınabilir.

Bu makale faydalı mıydı?